В окупованій Новій Каховці на Херсонщині бувають часті перебої з мобільний зв'зком. Російський зв'язок зазвичай є, хоч і слабкий. Український ще треба пошукати, його сигнал останнім часом майже відсутній. З настанням холодів жителі частіше дивляться телевізор. Про можливості користування телебаченням в окупації розповідає кореспондент NovaKahovka.City.
 
Мої знайомі почали цікавитися супутниковим телебаченням. У тому числі і безкоштовним "Русский мир", щоб потім перелаштувати його на перегляд українських каналів. Наразі ефірне телебачення і радіомовлення України з правого берега не дістає.
 
 
Залишається тільки можливість перегляду українських телеканалів через інтернет. Те саме стосується і радіо. Наразі в Google Play Market є цілий ряд додатків для онлайн перегляду українських телеканалів. Серед них Київстар ТБ. Але якщо ви користуєтеся російським зв'язком і інтернетом, то доведеться використовувати VPN. Також люди цікавляться як телевізорами з Wi-fi і Smart TV, так і приставками Smart Box. Середня вартість телевізору з диагоналю 32" і вбудованим Wi-fi складає від 11 тисяч до 18 тисяч рублів. Приставка Smart Box від 2500 до 6000 рублів, в залежності від параметрів. Так поступово люди переходять до "зимового" стану, з проведенням більшості часу перед телевізором.
 
З інтернету є доступними місцевий "Рубін", а також мобільний інтернет від російського оператора "+7телеком". Варто зазначити, що не кожен під'єднується до "Рубіну" через часті обриви оптоволоконних кабелів. Тому залишається більш дорожчий, але менш примхливий мобільний інтернет. На сьогоднішній день для отримання безлімітного інтернету в тарифі "Выше крыши" доведеться оплачувати щомісяця 450 рублів. Враховуючи те, що смартфон можна використовувати в якості wi-fi-модему — з'являється можливість дивитися українське телебачення.
 
Загалом життя в місті наче завмерло. Подекуди чути запуски РСЗВ, а також мінометів. Якось сумно. Окупанти одні і ті ж самі, їздять туди-сюди. Транспорт їздить, місто не закрите. Люди живуть своїм життям, незважаючи на негоду.
 
.