Управління капітального будівництва Херсонської міської ради, яке очолює Денис Холодов, замовило розробку проєктно-кошторисної документації для будівництва протирадіаційного укриття на території ландшафтного парку у Таврійському мікрорайоні. За проєкт заплатять 704 тис грн.
 
Про це йдеться в договорі, опублікованому на порталі державних закупівель “Prozorro”.
Закупівля проводилась без використання електронної системи, тож підряд віддали вінницькому ТОВ “Він-Гід Інжиніринг”, яке належиться Галині Головенко.
Керівницею компанії вказана Тетяна Головенко, а контактним номером фірми також користується ФОП Ігор Головенко.
 
 
У минулому Ігор Головенко мав відношення до вінницького приватного підприємства “Беновен”, яке займається будівництвом. Засновником цього підприємства є депутат Вінницької міської ради Роман Андронійчук.
Раніше ТОВ “Він-Гід Інжиніринг” працювала переважно на території Винницької області і підряд на проєкт укриття у парку є першим, який фірма буде виконувати на Херсонщині.
Згідно з договором, проєкт має бути виготовлено до 9 вересня 2024 року. Джерело фінансування – бюджет Херсонської міської громади.
 
Нагадаємо, парк на території мікрорайону Таврійський у Херсоні у 2014 році створив колишній мер міста, а нині окупаційний очільник ТОТ Херсонщини Володимир Сальдо.
У 2020 році, перебуваючи на посаді депутата Херсонської міськради, Сальдо навіть представив власну програму “Динамічний розвиток Херсона 2020-2025”, у якій був окремий розділ – “Зелене місто”. Програма обіцяла продовжити будівництво повноцінного ландшафтного парку “Таврійський”.
Хоча Сальдо позиціонував цей проєкт як власний, його створення фінансували з міського бюджету. Та окрім гучних обіцянок цей проєкт так нічого і не побачив.