Понад половина українців вважають, що підвищення податків з урахуванням умов воєнного стану не є доцільним з огляду на обмежену купівельну спроможність населення, і лише 4,5% опитаних погоджуються з необхідністю оперативного підвищення податків.
 
Згідно з результатами опитування Центру Разумкова, 58,1% респондентів вважають, що підвищення податків не є доцільним з огляду на обмежену купівельну спроможність населення. Чверть опитаних українців (25,5%) вважають, що підвищення податків має відбуватися поступово, аби збалансувати потребу держави в додаткових надходженнях та обмежену купівельну спроможність населення.
 
 
Лише 4,5% українців погоджуються, що підвищення податків має відбуватися оперативно, аби забезпечити максимальні надходження до державного бюджету в короткий період часу. При цьому 11,8% респондентів не змогли визначитися х відповіддю.
 
Дві третини опитаних (67,5%) вважають, що підвищення податків може сприяти зростанню нелегального ринку продукції, на яку підвищено податки, 12% респондентів не згодні з такою думкою. Решта опитаних вагалися з відповіддю.