Жаміла Запускалова отримала від СБУ заочну підозру в колабораційній діяльності. Зловмисниця добровільно погодилась на співпрацю з росіянами і стала депутаткою незаконного «совета депутатов» у Каланчаку Скадовського району та очолила там фракцію путінської «Единой России», а також одну з постійних «депутатських» комісій. Жаміла – дружина іншого відомого поплічника окупантів, нового «міністра» туризму Херсонщини Сєргєя Запускалова.
Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.
 
Слідчі СБУ встановили, що громадянка України Запускалова Жаміла Касимівна, 2 листопада 1985 р. н., уродженка міста Норафшон Республіки Узбекистан, мешканка селища Чаплинка Каховського району у вересні 2023 року взяла участь у незаконних виборах у селищі Каланчак Скадовського району.
 
 
Окупанти призначили Запускалову депутаткою незаконного «совета депутатов» у Каланчаку. Згодом вона очолила в ньому фракцію путінської «Единой России», а також так звану «постійну комісію по соціальних питаннях, законності і депутатської етики».
 
Жамілі Запускаловій інкримінують колабораційну діяльність за ч.5 ст.111-1 КК України. Їй світить від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Жаміла Запускалова – дружина іншого відомого посібника окупантів, нещодавно призначеного чергового незаконного міністра курортів і туризму Херсонщини, росіянина Сєргєя Запускалова, з яким вони колись познайомились у Чаплинці.
Вочевидь, саме він прилаштував свою дружину в Каланчаку, адже Запускалов працював тут першим заступником голови місцевої окупаційної адміністрації.