Державне бюро розслідувань заочно повідомило про підозри в дезертирстві трьом прикордонникам, які втекли 24 лютого 2022 року з місця несення служби на Херсонщині: 27-річному Богдану Хмельницькому, 24-річному Андрію Саніну та 41-річному Руслану Александрову. Двоє останніх зараз проживають на тимчасово окупованій території.
Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на оприлюднені підозри Хмельницькому, Саніну і Александрову.
 
Слідчі ДБР встановили, що всі троє військових служили у військовій частині 2161, у прикордонній заставі прикордонної комендатури швидкого реагування 79 прикордонного загону Державної прикордонної служби України. 24 лютого 2022 приблизно о 8:35 ранку року вони самовільно залишили місце несення служби в селі Тарасівка Херсонської області, із закріпленими за ними автоматами АК-74 та 120 набоями 5,45 мм у кожного, з метою ухилитися від військової служби в умовах воєнного стану.
 
 
Серед підозрюваних: Хмельницький Богдан Миколайович, 7 квітня 1997 р. н., уродженець і мешканець села Мостове Миколаївської області, старший сержант контрактної служби, інспектор прикордонної служби 2 категорії – навідник 3 секції мінометів вогневого відділення мінометної застави.
 
Другий підозрюваний – Санін Андрій Олександрович, 12 червня 2000 р. н., уродженець і мешканець селища Брилівка Виноградівської сільської громади Херсонського району Херсонщини, молодший сержант, інспектор прикордонної служби 2 категорії – водій групи інженерного забезпечення відділення тилового забезпечення.
 
І Александров Руслан Владиславович, 13 липня 1983 р. н., уродженець міста Невинномиськ Ставропольського краю РФ, мешканець селища Асканія-Нова Каховського району Херсонщини, сержант контрактної служби, інспектор прикордонної служби вищої категорії – начальник групи гранатометників 3 відділення інспекторів прикордонної служби.
 
.
 
Судячи з сторінок у соцмережах Руслана Александрова і Андрія Саніна, вони досі перебувають на тимчасово окупованих територіях: перший на лівобережній Херсонщині, другий в Керчі АР Крим. Обидва вони підписані на антиукранські окупаційні пабліки.
 
Трьом колишнім прикордонникам заочно повідомили підозру в дезертирстві за ч.4 ст.408 КК України. Їм світить позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років.