Велика прихильниця російських окупантів з Херсона Ірина Волкова зливала загарбникам інформацію про переміщення Збройних Сил України і публічно висловлювалася проти української влади. 30 вересня Херсонський міський суд виніс їй вирок – 11 років позбавлення волі.
Про це з посиланням на вирок суду повідомляє Центр журналістських розслідувань.
 
Суд визнав уродженку і мешканку міста Херсон Волкову Ірину Вікторівну винною в несанкціонованому поширенні інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України за ч.3 ст.114-2 КК України. За скоєний злочин вона проведе одинадцять років за ґратами. Вирок суду ще не набрав законної сили.
 
 
Відомо, що Ірину Волкову затримали в серпні 2023 року. Інформації про неї у відкритих джерелах поки небагато: вона має вищу освіту і ІІ групу інвалідності з дитинства.
Волкову затримали кіберфахівці СБУ. Вже після деокупації Херсона вона сама вийшла на контакт з російським сенатором, тодішнім депутатом російської Держдуми Іґорєм Кастюкєвічем і запропонувала йому «допомогу» у коригуванні ворожих ударів по рідному місту.
 
Ірина Волкова ходила по Херсону і приховано фіксувала місця базування бойових підрозділів українських захисників.
Отримані відомості з прив’язкою до місцевості жінка протягом 2023 року надсилала Кастюкєвічу на його телеграм-канал. Відомо, що Ірина Волкова влітку 2023 року скоригувала щонайменше один російський удар по Херсону із реактивних систем залпового вогню.
Співробітники СБУ затримали Волкову на спробі передачі нових розвідувальних даних сенатору країни-агресорки.
 
Свою вину Ірина Волкова в суді не визнала. Натомість одна зі свідків розповіла, що Волкова завжди захоплювалась Росією, називала російських загарбників «справжніми людьми» і навіть в’язала для них шкарпетки.
Як повідомляв ЦЖР, у понеділок, 7 жовтня, у селищі Новотроїцьке Генічеського району Херсонщини підірвали автівку Сергія Ляшка, головного місцевого поліцая. Окупанти оперативно перекрили всі вулиці і шукають «терористів». Сам Ляшко, на жаль, вижив, йому відірвало ногу.
 
.