Перед великодніми святами ціни на свинину в українських супермаркетах суттєво зросли. Найбільше подорожчали популярні серед покупців частини — ошийок і грудинка.
Про це свідчить статистика на сайті «Мінфін».
 
Яке м’ясо здорожчало і на скільки?
Порівнюючи із середньомісячними цінами у березні, у квітні 2025 року помітне зростання вартості на більшість позицій. Найдорожчим залишається ошийок, який у середньому коштує 313,57 грн/кг. Це на 46,87 грн більше, ніж у березні.
Грудинка додала в ціні 16 грн — від 187,19 грн до 203,23 грн/кг;
лопатка зросла в ціні до 211,21 грн/кг, проти березневих 196,55 грн;
ціна на підчеревину майже не змінилася — від 189,04 грн до 197,55 грн;
ребра також здорожчали — від 182,36 грн до 196,55 грн/кг;
а от шашлик, навпаки, здешевшав на 15 грн — від 264,17 грн до 249,03 грн/кг.