На Великдень прийнято фарбувати яйця в яскраві кольори або прикрашати їх візерунками. Пропонуємо три оригінальні способи фарбування шкарлупи натуральними засобами, а не покупними барвниками.
Багато українських господинь турбуються про те, щоб їжа не завдавала шкоди здоров’ю їхніи близьким. Тому вони відмовляються від штучних барвників для яєць на Великдень на користь натуральних. Такий спосіб більш безпечний, але при цьому результат не менш вражаючий. За допомогою деяких продуктів можна надати вражаючий візерунок і колір шкарлупі.
 
"Мармурові"
Для того, щоб зробити такі незвичайні крашанки, знадобиться цибулиння, каркаде, папір, бинт і резинки для грошей. Для фарбування візьміть білі яйця, опустіть їх у воду, а потім обваляйте в дрібно нарізаному цибулинні та нарізаному на маленькі трикутники чи квадрати папері. Після цього потрібно загорнути яйце в бинт і щільно зав'язати кінці резинкою. 
 
 
Покладіть яйця в каструлю, додайте жменю каркаде і залийте холодною водою. Додайте столову ложку солі і доведіть воду до кипіння. Потім проваріть 8-10 хвилин, зніміть з вогню і залиште на три години. Після цього дістаньте яйця, трохи промийте водою і викладіть на серветку.
 
Рожеві 
Не часто на великодньому столі можна зустріти рожеві крашанки. Такий варіант точно здивує гостей і стане яскравим акцентом свята. Щоб пофарбувати яйця в рожевий, потрібно взяти два порізані на шматочки буряки, літр води і дві столові ложки оцту. Все це змішати в сотейнику, поставити на вогонь, довести до кипіння і проварити 15 хвилин. Потім покласти варені яйця в цей відвар на кілька годин – чим довше, тим насиченіший рожевий колір отримаєте.
 
Мерехтливі
Незвичайні крашанки виходять, якщо використовувати червоне солодке вино. Потрібен всього один літр напою і відварені та охолоджені яйця. Покладіть яйця у вино, поставте на вогонь і проваріть 10 хвилин після закипання. Залиште яйця в рідині на ніч, а вранці дістаньте і перекладіть на серветку, щоб вони висохли. Результат вас точно здивує.
 
.