У тимчасово окупованому Генічеську, який росіяни зробили “столицею” Херсонської області, процвітає “русский мир”
Хто повідомляє: телеграм-канал «Осведомлённый Геническ».
 
Що відбувається?
Генічеськ живе повним життям, йдеться в повідомленні. Багато військових та транспорту, працює чимало магазинів, кафе тощо. Людей дуже багато. Військові рашисти почуваються впевнено. Співробітники державних послуг — це частково імпортні з Росії, частково місцеві і з Нової Каховки. Зараз деяким стало краще, ніж за України. Ну воно й зрозуміло, рублем помахали перед носом... роздають праворуч, ліворуч, а ціни — космос.
 
 
Усі почуваються спокійно і впевнені, що Україна вже не поверне ці території. За скупченням військових і техніки, складається враження, що так і буде. У Генічеськ толком нічого не прилітає, тому вони й не паряться, усі їдуть туди, ведуть бізнес та відкривають приватні підприємства.
 
Як проходять «святкові» заходи?
На аодному з відео, опублікованому пропагандистським телеканалом “Таврия”, показано, як відбувається «святковий» захід у так званому «Геническом строительном колледже».
 
Ось що кажуть його учасники:
Тетяна Бусарова, завгосп: «Друг друга поддерживаем. Очень всё взаимосвязано, очень дружно. Если уже сказали: нужно сделать - мы все дружно делаем».
Василь Ігнатенко, викладач: «Я рад, что участвую в таком хорошем деле, как становление нашего коледжа в нашей новой России».
Даніїл Івков, студент: «Мне нравится русский язык. Мы пишем диктанты на русском языке, сочинения и многое другое».
Ігор Глушков, студент: «Я с нетерпением жду, когда начнём изучать машины, ремонт делать м права получить».
Дар'я Стрюк, студентка «Я поздравляю всех своих учителей, чтоб у них всегда всё получалось. Чтоб они оставались такими же добрыми, понимательными. И дальше у них было всё хорошо».
 
.
 
На іншому відео кілька жінок натхненно вітають усіх «с праздником» і заявляють, що чекають повернення Херсона і Запоріжжя “домой». А також передають привіт окупованим українським територіям і «всей России».