«У Генічеську відбувся масштабний ярмарок вихідного дня», - повідомив окупаційний телеканал «Таврия». Організували його, за словами пропагандистів, окупаційне міністерство промисловості і торгівлі та окупаційна адміністрація району.
 
Учасниками, буцімто, стали два десятки підприємців, один з яких приїхав «аж» з Севастополя. «Даний захід сприяє розвитку підприємництва у регіоні і зміцненню економічних зв’язків з сусідніми регіонами», - повідомили роспропагандисти.
Насправді ж ярмарок особливими масштабами не відрізнявся. Як повідомляють наші читачі, всі підприємці вмістились на кількох метрах скверу на проспекті Миру від районної бібліотеки до аптеки № 1. В одній палатці продавали сири, в іншій - каховські ковбаси, далі - крупи, печиво, цукерки, лимони, чаї, неякісний одяг.
 
 
Про дешеву продукцію, як має бути на ярмарку, не йшлось. Наприклад, чаї були дорогими і їх продавали на вагу. Помідори коштували, як на ринку - від 60-70 до 100-120 (рожеві) рублів. Бринзу продавали по 450 руб/кг, яйця - по 170 рублів за десяток (у магазині - 120). Дешевшими були хіба що лимони: 160 рублів, тобі як на ринку вони коштують 250 рублів за кіло.
 
А ще пройти на ярмарок можна було, лише подолавши перешкоди. Окупанти готують проспект Миру до асфальтування (хоча асфальт на ньому і так був рівним), тому повиривали бордюри і зчесали верхній шар покриття.
Невеликий ярмарок ледве помістився між цими руїнами.
Борис ВИНОГРАДОВ