Якщо з тих чи інших причин у вас немає змоги використовувати для нагрівання води газовий котел чи колонку, оптимальне рішення в такому випадку – купівля електричного водонагрівача. Такий пристрій може повністю задовольняти потреби у гарячій воді у домі, головне, підійти до його вибору і купівлі максимально відповідально і в жодному разі не поспішаючи.

А для того, щоб купити водонагрівач https://comfy.ua/ua/water-heater/, який буде на всі сто відсотків вам підходити, кілька простих, але дієвих рекомендацій вам точно не завадять. Про це далі в нашій сьогоднішній статті. Тож обов’язково дочитайте до кінця.

Об’єм бака

Одним з ключових параметрів, на який варто звернути увагу в першу чергу, це об’єм бака бойлера. Адже обирати потрібно відповідно до ваших потреб і кількості членів сім’ї.

Ясна річ, можна керуватися принципом «чим більше, тим краще», але не завжди це є слушним рішенням.

Якщо простими словами, то орієнтуйтеся наступним чином:

•  Для одного-двох осіб можна обрати рішення з баком на 30-50 літрів;

•  Сім’ї з трьох-чотирьох осіб краще брати бойлер на 80-100 літрів;

•  У заміський будинок краще купувати водонагрівач з баком на 120 літрів.

Ще раз наголосимо, що бойлер краще купувати з урахуванням реальних потреб, щоб об’єм бака не виявився або занадто малим, або занадто великим.

Крім того, важливим є внутрішнє покриття баку. Сере поширених варіантів – емальована сталь, нержавійка, титаноне покриття тощо.

Потужність

Від цього показника залежить швидкість нагрівання води. Стандартний, так би мовити, варіант 2-2,5 кВт, але, ясна річ, є і значно потужніші, утім, вони хоч і нагріватимуть воду швидше, в той же час споживатимуть більше електроенергії.

Тип нагрівального елементу

Можна обирати між так званим «мокрим» і «сухим» ТЕНом.

«Мокрий» контактує з водою, хоча і є ефективнішим, але може швидше виходити з ладу у зв’язку з утворенням накипу.

В той же час «сухий» ТЕН розташований в спеціальній колбі, відтак не контактує з водою, на ньому не утворюється накип, а тому прослужить в рази довше.

Функціонал

Зверніть увагу на те, щоб бойлер, який ви хочете замовити, мав:

•  Терморегулятор, що дозволяє встановлювати потрібну температуру води;

•  Захист від перегріву. Йдеться про автоматичне вимкнення бойлера, якщо була досягнута критична температура;

•  Захист бака від корозії. Це задля збільшення терміну його служби.

Ясна річ, декотрі сучасні водонагрівачі оснащені Wi-Fi, завдяки чому можна віддалено керувати пристроєм. Але це, певна річ, впливає на цінник бойлера.

На завершення відзначимо, що дотримання згаданих вище критеріїв допоможе купити саме такий бойлер, що повністю підходитиме вам за потенціалом і функціоналом. Просто підійдіть до покупки відповідально, і у підсумку отримаєте ідеальне рішення.