Пацієнти геріатричного пансіонату в селі Чумацький Шлях, що в окупованій Новотроїцькій громаді, змушені плести маскувальні сітки для російських військових. У закладі проходять лікування люди похилого віку, багато з яких до того ж мають інвалідність. Окупанти не лише не заперечують цього факту, навпаки, вони вихваляються “небайдужістю старих” та планують розширяти виробництво.
Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь” з посиланням на російські джерела.
 
“У плетінні бере участь 10 осіб, самі сітки завширшки від двох метрів і завдовжки до п’яти метрів. Використовуємо основу із пластику та стрічку спанбонд двох відтінків. Передають готові сітки солдатам через кожні 2-4 тижні, за готовністю. Бійці з передової Херсонського спрямування вже неодноразово надсилали відеосюжети зі словами подяки небайдужим старим”, – повідомляє так призначений росіянами “директор” пансіонату Андрій Ситников.
 
 
З фото, опублікованих російськими журналістами, можна встановити, що плетінням маскувальних сіток для окупантів займаються не лише пацієнти пансіонату, а й персонал, що обслуговує, та місцеві діти. Ініціатором такої безоплатної праці пенсіонерів та людей з інвалідністю стала російська організація “Мы вместе”. Саме активісти цього руху надають пансіонату необхідні матеріали для плетіння маскувальних сіток.
 
Зазначимо, що у квітні 2024 року згаданому геріатричному пансіонату ледь не відрізали електрику. Російське ТОВ “Энергосбыт” вимагало від закладу розрахуватись з ними за 2023 рік, погрожуючи відключенням від мережі. Цікаво, що цей заклад росіяни активно використовують для своєї пропаганди. Періодично з’являються публікації про нібито “щасливе” життя пенсіонерів у ньому.
 
 
.