Розуміючи неспроможність подолати українську армію силою, російські попи надалі все частіше звертаються з молитвами про перемогу до сил метафізичних. Наприклад, священники з окупованого Криму привезли на лівобережжя Херсонщини два двометрові “поклонні хрести”, перед якими мають молитись російські військові. Розміщуватимуться вони у підземних храмах, які ще починаючи з 2022 року на Херсонщині риють російські попи, боячись ударів української артилерії.
По це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь” з посиланням на російські джерела.
 
“Протоієрей Василь Гумаров передав два великі металеві поклонні хрести, які планується встановити у військових підрозділах на Херсонському напрямку. Духовні потреби воїнів Херсонського напрямку обслуговують бліндажні храми. Два поклонні хрести поставлять для солдатів-вірян угруповання «Дніпро»”,- зазначають росіяни.
 
 
Також повідомляється, що привезені хрести допоможуть російським військовим проводити таїнства “хрещення, причастя і навіть вінчання”. Останній обряд, ймовірно, є дуже актуальним для військовослужбовців армії РФ на “нулі”.
 
Як раніше повідомлялось, росіяни намагаються розбудувати на окупованій території Херсонщини мережу своїх польових храмів, але є один нюанс: їм доводиться  пристосовувати до реалій воєнного часу та облаштовувати ці споруди… під землею. Для таких сакральних місць будують, а точніше “риють”,  спеціальні укриття, сподіваючись, що вони вбережуть їхніх парафіян-військовослужбовців та російських попів від української артилерії.  У “святих бліндажах” проходять служби та молебні, весілля окупантів, а навколо них навіть водять “хресні ходи”.