Гарбуз у багатьох, як правило, асоціюється з Гелловіном, але насправді цей плід є дуже смачним і поживним, тому з нього готують багацько різноманітних страв. Найпростіший приклад – нарізати великими шматками і запекти в духовці.

А ще з гарбуза готують апетитні теплі салати. До речі, ось тут https://torchyn.ua/recipes/teplyj-salat-iz-svekly-i-tykvy можна знайти хороший рецепт такого блюда, яке готується швидко, легко і просто.

Та якщо ви ще й досі скептично ставитеся до вживання в їжу гарбуза, ось вам кілька аргументів за те, щоб цей плід обов’язково поповнив ваш раціон. Повірте, воно того вартує.

Гарбуз багатий на вітаміни та мікроелементи

Що не кажи, та гарбуз є дуже цінним джерелом низки вітамінів: А, С, В2, Е. Крім того, плід багатий на магній, калій, мідь, марганець та залізо.

Гарбуз також містить вуглеводи, клітковину, а також в невеликих кількостях магній, фосфор, цинк та фолієву кислоту.

При цьому калорійність фрукта становить всього-лише 26 ккал на 100 г продукту.

Зміцнення захисних властивостей організму

Вживання гарбуза в їжу має добрий влив на імунітет. І воно не дивно, бо ж, як вже згадувалося вище, плід багатий на вітаміни та мінерал.

Взяти хоч б вітамін А. Як показали численні дослідження, він не тільки допомагає зміцнювати захисні властивості організму, але й допомагає боротися з інфекціями. А вітамін С, до прикладу, бере активну участь у виробленні лейкоцитів у крові, що сприяє ефективній роботі імунної системи в цілому.

Добрий вплив на зір

Сучасні люди, які годинами сидять перед екраном комп’ютерів, часто стикаються з проблемами зору. Більше того, напружені робочі будні часто забирають багато часу, відтак не завжди вдається повноцінно пообідати, відтак організм регулярно недоотримує потрібні вітаміни та мінерали.

Вирішити цю проблему може гарбуз, який, зокрема, містить багато бета-каротину – ця сполука в організмі перетворюється на той же вітамін А. Він є дуже важливим для зору, а його дефіцит може спричинити катаракту чи навіть сліпоту.

Здорове серце

Калій, вітамін С, клітковина, які в значній кількості містяться в гарбузі, - це, якщо простими словами, здорове серце. Коли організм людини отримує достатню кількість калію, спостерігається нижчий артеріальний тиск, знижується і ризик виникнення інсульту.

Крім того, гарбуз ще й цінний тим, що з нього можна готувати всілякі смаколики:

• Салати, про які ми вже згадували;

• Випічки, кекси, пироги та різноманітні десерти;

• Навіть соуси і конфітюри.

Гарбуз можна навіть готувати з вівсянкою – виходить дуже смачний, корисний і поживний сніданок.

Враховуючи сказане вище, можна з упевненістю говорити про те, що гарбуз – хороший продукт, яким не варто нехтувати і який обов’язково варто включити в раціон. І якщо ви зробите це, жодного разу не пошкодуєте!