Масло – популярний продукт, який часто використовується для приготування різноманітних страв. Як відомо, воно є кількох видів, які відрізняються за жирністю: 82%, 72%, 60-65%.
Главред вирішив розібратись, яке вершкове масло краще купувати.
Що означає відсоток жирності на маслі
Як повідомляє дієтолог Катажина Босацька, вершковим маслом називають продукти, які не містять домішок рослинних жирів і мають певну молочну жирність.
Вершкове масло виробники розділяють за жирністю на три види:
-традиційне — 82%;
-селянське — 72%;
-бутербродне — 60-65%.
Відповідно, що менший відсоток жирності у продукті, то більше в ньому міститься сироватки.
Яке масло вважається найкращим
Найкращим і найбільш якісним вважається традиційне вершкове масло, жирність якого становить 82%. В ньому міститься лише 16% сироватки.
"Продукт, на упаковці якого написано лише "масло", має містити не менше 80% молочного жиру, ми не можемо раптом побачити в складі, що жирність становить, наприклад, 60 %, тому що в такому випадку ми маємо справу з вершковим маслом із вмістом жиру три чверті", - пояснює Катажина Босацька.