Більшість людей зберігають яйця у холодильнику в оригінальній упаковці. Там вони залишаються свіжими протягом трьох тижнів. Якщо відокремити білки від жовтків, то перші можна вживати протягом двох тижнів, в той час як другі зіпсуються вже за три дні.
Однак, якщо ви хочете, щоб яйця вдома зберігались свіжими протягом 12 місяців, слід знати один корисний прийом. Про що саме йде мова, дізнавався Express із посиланням на Британську раду яєчної промисловості.
 
Як виявилось, для того, щоб яйця залишались придатними до вживання протягом 12 місяців, їх просто потрібно заморозити. Найкраще цей продукт зберігатиметься, якщо перед заморожуванням білки відділити від жовтків. Також заморожувати складові яйця краще у невеликій кількості. А найпрактичніше – по одному жовтку та одному білку. Таким чином, ви зможете чітко визначити кількість продукту, який відділяєте для приготування страви.
Але, жовтки, через свою більш густу консистенцію, можуть забувати гелеподібної структури під час заморожування. Щоб цього не сталось, слід просто додати 1 ч.л. солі або 1,5 ст.л. цукру на кожні 240 мл продукту. Жовтки із сіллю краще використовувати для приготування солоних страв, а із цукром, звісно, для солодких.