Ми користуємося холодильником щодня, а ось морозилку відкриваємо лише тоді, коли потрібно дістати продукти тривалого зберігання.
Це призводить до сильного намерзання льоду на стінках морозильної камери та змушує витрачати холодильник більше електроенергії.
Ми намагаємося буквально "виколупувати" з нього продукти, які нам необхідні, проте далеко не завжди це вдається з першого разу.
Тому потрібно знати, як ефективно розморожувати холодильник, щоб у ньому не так швидко намерзали стінки морозилки. Як можна позбутися льоду розповідає Pixelinform.
 
Ви повинні послідовно виконати всі кроки цієї інструкції.
Для початку відключіть рефрижератор від мережі та вийміть із нього всі продукти.
У середньому процес розморожування займає близько двох годин. Якщо ви хочете, щоб крига розтанула швидше, можна помістити на полиці холодильника чашку з гарячою водою.
 
 
Після цього займіться дезінфекцією морозилки і нанесіть на її стінки два флакони хлоргексидину з пульверизатора.
Протріть всі поверхні сухими серветками і залиште морозилку на 20-30 хвилин, щоб вона провітрилася.
Залишилося змочити суху серветку в гліцерині і ще раз пройтися по стінах, стелі та дну морозильної камери. Цей засіб запобігатиме появі льоду, таким чином звівши до мінімуму можливість утворення льоду.